ΚΟΣΜΟΣ

Τζούλιαν Σαντς: Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του ηθοποιού που βρέθηκαν σε βουνό στην Καλιφόρνια

Τζούλιαν Σαντς: Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του ηθοποιού που βρέθηκαν σε βουνό στην Καλιφόρνια
AP Photo/Phil McCarten

Τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν σε βουνά στην Καλιφόρνια επιβεβαιώθηκε ότι είναι αυτά του Βρετανού ηθοποιού Τζούλιαν Σαντς, ο οποίος χάθηκε σε μια πεζοπορία τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το BBC, οι περιπατητές βρήκαν τα λείψανα το περασμένο Σάββατο και σήμερα η αστυνομία φέρεται να τα ταυτοποίησε.

Ο Σαντς εξαφανίστηκε στις 13 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στην περιοχή Baldy Bowl των βουνών San Gabriel. Οι έρευνες από έδαφος και αέρα παρεμποδίστηκαν καθώς η Καλιφόρνια χτυπήθηκε από φονικές καταιγίδες, παγετώδεις συνθήκες και απειλή χιονοστιβάδων.

Ο Σαντς, 65 ετών, ήταν περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «A Room With A View» και τα τηλεοπτικά δράματα «24» και «Smallville».

Η δυσκολία των ερευνών

Μετά από νέες έρευνες νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία είπε ότι ορισμένα τμήματα της περιοχής με απότομο έδαφος και χαράδρες εξακολουθούν να είναι απρόσιτα λόγω των «ακραίων αλπικών συνθηκών», συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από τριών μέτρων πάγου και χιονιού που είχε απομείνει.

Μετά την εξαφάνιση του Σαντς, η οικογένεια του σταρ εκλιπαρούσε τις Αρχές στην Καλιφόρνια για τη συνέχιση των ερευνών και για τον εντοπισμό.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο αδελφός του, Τζούλιαν, Νικ Σαντς, ο οποίος ζει στο Βόρειο Γιορκσάιρ, όπου μεγάλωσε ο ίδιος, ο Τζούλιαν και τα άλλα τρία αδέρφια τους, είπε ότι είχε ήδη πει το «αντίο». «Έχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι έφυγε και για μένα έτσι το αντιμετώπισα», είπε.

Αυτός ήταν ο Τζούλιαν Σαντς

Γεννημένος στο Otley του Γιορκσάιρ, ο Τζούλιαν Σαντς σπούδασε στο Lord Wandsworth College στο Hampshire και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός με ρόλους σε ταινίες όπως το «The Killing Fields».

Αυτό τον έφερε στην προσοχή του σκηνοθέτη Τζέιμς Άιβορι, ο οποίος τον επέλεξε, μπροστά από τον Ρούπερτ Έβερετ, στην κινηματογραφική μεταφορά του 1985 του μυθιστορήματος του Ε.Μ. Φόρστερ «A Room With A View».

Η ταινία, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Dame Maggie Smith, Daniel Day-Lewis και Dame Judi Dench, ήταν μεγάλη επιτυχία στο box office και κέρδισε βραβεία Όσκαρ, Bafta και Χρυσή Σφαίρα. Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει συμπεριλάβει στις 100 κορυφαίες βρετανικές ταινίες του.

Αργότερα, ο Σαντς έπαιξε τον Άγγλο ρομαντικό ποιητή Percy Bysshe Shelley στο ψυχολογικό θρίλερ «Gothic» του Ken Russell, πριν μετακομίσει στο Χόλιγουντ.

Έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία τρόμου του 1989 «Warlock» και το σίκουελ της, και οι άλλοι τίτλοι του στη μεγάλη οθόνη περιελάμβαναν εξέχοντες ρόλους στα «Arachnophobia», «Boxing Helena» και «Leaving Las Vegas», καθώς και ρόλο δίπλα στον Jackie Chan στην ταινία δράσης-κωμωδίας «The Medalion in 2003».

Οι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιελάμβαναν έναν Ρώσο τρομοκράτη στο τηλεοπτικό δράμα «24» του Κίφερ Σάδερλαντ το 2006 και τον βιολογικό πατέρα του Σούπερμαν Τζορ-Ελ στο Σμόλβιλ το 2009.

Ο φίλος και συνάδελφος ηθοποιός John Malkovich σύστησε τον Σαντς στη σύζυγό του, τη συγγραφέα Evgenia Citkowitz. Το ζευγάρι, που είχε δύο παιδιά, ζούσε στο Βόρειο Χόλιγουντ. Ο Σαντς ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με τη Σάρα Σαντς, πρώην συντάκτρια του προγράμματος «Today» του BBC Radio 4, με την οποία απέκτησε επίσης έναν γιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ