ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ημιυπαίθριο γήπεδο μπάσκετ, 66 ορόφους πάνω από το έδαφος

Ένα ημιυπαίθριο γήπεδο μπάσκετ, 66 ορόφους πάνω από το έδαφος
Το 2024 θα είναι έτοιμο το γήπεδο μπάσκετ στον 66ο όροφο του Brooklyn Tower Gabriel Saunders

Ένα γήπεδο μπάσκετ 192 μέτρα πάνω από το έδαφος; Ένας νέος ουρανοξύστης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του για καλάθια με θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν.

Ο Brooklyn Tower είναι ο πρώτος υπερυψηλός ουρανοξύστης της περιοχής, με 93 ορόφους και ύψος 325 μέτρα. Στον 66ο όροφό του θα υπάρχει το Sky Park, που θα περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, πάρκο για σκύλους και παιδική χαρά. Σε ύψος 192 μέτρων από το έδαφος, αυτές θα είναι οι υψηλότερες εγκαταστάσεις του είδους τους στο δυτικό ημισφαίριο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του κτιρίου, την JDS Development Group.

Οι εγκαταστάσεις, που θα γίνουν διαθέσιμες το 2024, βρίσκονται σε έναν όροφο που θα έμενε άδειος για να μειωθεί η ταλάντωση του κτιρίου, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο SHoP που βρίσκεται πίσω από αυτές.

Το Sky Park θα περιλαμβάνει και παιδική χαράGabriel Saunders

Πρόκειται για ημιυπαίθριο χώρο που σίγουρα κάποιος θα απολαύσει καλύτερα τις μέρες χωρίς πολύ κρύο και δυνατό αέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της SHoP Gregg Pasquarelli, «οι σκληραγωγημένοι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν να παίζουν στο γήπεδο "τις περισσότερες φορές».

Το ίδιο γραφείο έχει σχεδιάσει το παγκοσμίου φήμης γήπεδο μπάσκετ Barclays Center, έδρα των Brooklyn Nets, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια.

Σε κάποιους ο Brooklyn Tower θυμίζει το οχυρό του Σάουρον στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»Evan Joseph

Ο Brooklyn Tower κόστισε 750 εκατ. δολάρια και εδώ και λίγους μήνες υποδέχεται τους πρώτους του κατοίκους, όσο οι τελευταίες «πινελιές» παραμένουν υπό κατασκευή. Με το επιβλητικό του ύψος και την τολμηρή του πρόσοψη από μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι, έκανε κάποιους κατοίκους του Μπρούκλιν να θυμηθούν το πανύψηλο οχυρό του Σάουρον στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Με πληροφορίες από: 66 floors high in a New York supertall, there’s nothing but net at this open-air basketball court by Jacqui Palumbo, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ