ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξι νεκροί από βομβαρδισμούς – Ρωσικές επιδρομές σε βιομηχανικές μονάδες

Ουκρανία: Έξι νεκροί από βομβαρδισμούς – Ρωσικές επιδρομές σε βιομηχανικές μονάδες
(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στην πόλη Λιμάν στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας το πρωί του Σαββάτου (8/7) έπειτα από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Παύλο Κιριλένκο.

Ο Κιριλένκο δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν περίπου στις 10:00 (ώρα Ελλάδος) και πως επλήγη μια κατοικημένη περιοχή της μικρής πόλης. «Ένα σπίτι και ένα κατάστημα υπέστησαν ζημιές. Η αστυνομία εργάζεται στην περιοχή», ανάφερε ο ίδιος με δήλωση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η πόλη Λιμάν είναι βασικός σιδηροδρομικός κόμβος στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην καθημερινή του στρατιωτική ενημέρωση ότι απέκρουσε προσπάθειες επίθεσης ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην πόλη Λιμάν.

Οι Ρώσοι εκτόξευσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν κατά την διάρκεια της νύχτας πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131, χωρίς να προσδιορίσουν τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία η αντιαεροπορική άμυνα δεν κατάφερε να καταρρίψει.

«Τη νύχτα της 8ης Ιουλίου 2023, ο εχθρός εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής Shahed-136/131 από τη νοτιοανατολική κατεύθυνση (Primorsko-Akhtarsk, Krasnodar Krai). Μετά από την απάντηση της αντιαεροπορικής άμυνας, καταστράφηκαν πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μέρος των επιθετικών UAV, δεν κατέστη δυνατόν να αναχαιτισθεί. Οι Shahed έπεσαν σε βιομηχανικές μονάδες και μονάδες υποδομών στις περιοχές Ντεπροππετρόφκ και Κριβογκρλάντ» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ