Ταϊβάν: Μαθητές εκπαιδεύονται σε σχολικό πεδίο βολής λόγω της απειλής της Κίνας
Ανανεώθηκε:
Το λύκειο San Min, προχώρησε στη δημιουργία πεδίου βολής, προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές στην Ταϊβάν να μάθουν για την Ολοκληρωμένη Άμυνα, μια ιδέα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τη χώρα να προετοιμαστεί για σύγκρουση, σε περίπτωση που η Κίνα επιτεθεί στο νησί.
Η Ολοκληρωμένη Άμυνα αφορά το συνδυασμό πολιτικών και στρατιωτικών πόρων με στόχο την προστασία της εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με το abcnews.al, αυτό περιλαμβάνει πολίτες που μαθαίνουν τεχνικές πρώτων βοηθειών, μελετούν στρατιωτικό εξοπλισμό, συμμετέχουν σε ασκήσεις και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους πυροβόλων όπλων.
Το σκοπευτήριο είναι ανοιχτό και σε μαθητές άλλων σχολείων κατόπιν αιτήματος, και εκεί στρατιωτικοί εκπαιδευτές βοηθούν τους μαθητές να εξασκούνται στη σκοποβολή.
Η κίνησή αυτή έρχεται μετά τις πρόσφατες αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις της Κίνας που προσομοίωσαν την πολιορκία της Ταϊβάν.
Η Ταϊβάν δεν ήταν ποτέ μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, αλλά το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της ηπειρωτικής χώρας τονίζει ότι το νησί είναι υποχρεωμένο να ενωθεί με την Κίνα, δια της βίας εάν χρειαστεί.
Το Πεκίνο έχει απειλήσει να επιτεθεί εάν η Ταϊβάν ανακηρύξει επίσημη ανεξαρτησία ή καθυστερήσει τις συνομιλίες για την επανένωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένα νέο κύμα #MeToo σαρώνει την Ταϊβάν, χάρη σε μια επιτυχία του Netflix
Η Ταϊπέι στέλνει μαχητικά καθώς κινεζικά αεροσκάφη διασχίζουν το Στενό της Ταϊβάν
Οδηγός φορτηγού υπό την επήρεια μέθης προκάλεσε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.
10:30
«Όλοι Digital» για την εκπαίδευση ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία
10:29
Βουλή - ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 22 Απριλίου η συνεδρίαση για την άρση ασυλίας των 13 «γαλάζιων» βουλευτών
10:24
Γιώργος Μυλωνάκης: «Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες - Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα» λέει ο γιατρός που τον χειρούργησε στον Ευαγγελισμό
10:20