ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο παρουσιαστής του BBC που εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Ποιος είναι ο παρουσιαστής του BBC που εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο
AP Photo/Kin Cheung

Το όνομα του παρουσιαστή  του BBC που εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο έγινε γνωστό την Τετάρτη (12/7). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους του η σύζυγός του, Βίκι Φλιντ πρόκειται για τον Χιου Έντουαρντς από τους πιο γνωστούς Βρετανούς δημοσιογράφους και συντάκτη βασιλικών θεμάτων.

«Υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων που αφορούν τον παρουσιαστή του BBC κάνω αυτή την ανακοίνωση εκ μέρους του συζύγου μου Χιου Έντουαρντς μετά από πέντε δύσκολες μέρες για την οικογένειά μας.

Το κάνω από ενδιαφέρον για την ψυχική του υγεία και την προστασία των παιδιών μας. Ο Χιου έχει θέματα ψυχικής υγείας τα οποία είναι καταγεγραμμένα».

«Επίσης πάσχει από κατάθλιψη για την οποία λαμβάνει θεραπεία. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάστασή του με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο και να υποβάλλεται σε θεραπεία.»

«Όταν είναι καλά σποπεύει να απαντήσει προσωπικά».

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε πως δεν προκύπτουν στοιχεία για ποινικό αδίκημα.

Αφορμή για να ξεσπάσει το σκάνδαλο αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Sun με μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία κατηγόρησε παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες στο παιδί της, 17 ετών με αντάλλαγμα φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Στο δημοσίευμα δεν αποσαφηνίζεται εάν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι.

Ενώ η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ορίζει την ηλικία σεξουαλικής ενηλικίωσης στα 16 έτη, η κατοχή ή η διάδοση άσεμνων εικόνων ατόμων κάτω των 18 ετών θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Ένα δεύτερο άτομο – το οποίο δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με το άτομο που αναφέρει το δημοσίευμα της Sun - μιλώντας στο BBC News τόνισε πως από τη στιγμή που διέρρευσε στα social media πως μπορεί να κατονομάσει τον παρουσιαστή άρχισε να δέχεται απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα. Όπως λέει, φοβήθηκε πάρα πολύ για το πού μπορεί να φτάσει ο πανίσχυρος παρουσιαστής.

Ποιος είναι ο Χιου Έντουαρντς

Ο 61χρονος Χιου Έντουαρντς εργάζεται στο BBC εδώ και τέσσερις δεκαετίες από τις οποίες τις δύο στο Ten O'Clock news.

Έχει καλύψει πολλές σημαντικές στιιγμές όπως ο θάνατος και η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ της Β’, τους γάμους του πρίγκιπα Ουίλλιαμ και Κέιτ και του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, τα ιωβηλαία της βασίλισσας, την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα και το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα.

Μεγάλωσε στην Ουαλία και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ όπου είναι επίτιμος καθηγητής δημοσιογραφίας.

Είναι ένας από του πιο υψηλά αμοιβόμενους υπαλλήλους του BBC με ετήσιο μισθό 500,000 ευρώ.

Μένει στο Λονδίνο με την σύζυγο και τα πέντε παιδιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ