Ερντογάν: Η Άγκυρα περιμένει από το ΝΑΤΟ να άρει τους περιορισμούς στην πώληση όπλων
Η Τουρκία περιμένει από όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να άρουν τις κυρώσεις και τους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Τούρκοι υπουργοί θα διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες με ομολόγους τους των ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών F-16, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.
Ο Ερντογάν είπε επίσης πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνάντησε είχαν θετική θέση σχετικά με την αναβίωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
«Μετά τα θετικά βήματα που βλέπουμε από την ΕΕ, θα αρχίσουμε την εργασία για εφαρμογή των υποσχέσεων που έχουμε δώσει», δήλωσε ο Ερντογάν, μερικές ημέρες αφότου συμφώνησε απροσδόκητα να στείλει στο κοινοβούλιο το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιατί άλλαξε στάση ο Ερντογάν; Το στοίχημα για την καταρρέουσα τουρκική οικονομία
Νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Το χρονοδιάγραμμα, οι προσδοκίες και οι αστερίσκοι
SPONSORED
Άνοιξαν οι εγγραφές για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων - Ποιο το πρόγραμμα
03:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
02:00
Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού - Τα λάθη που «καίνε» τους δικαιούχους
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΑΣΕΠ για κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών - Πότε λήγει η προθεσμία
00:30