ΚΟΣΜΟΣ

Oυκρανία: Αιφνιδιαστική συνάντηση του Νοτιοκορεάτη προέδρου Γιουν με Ζελένσκι  

Oυκρανία: Αιφνιδιαστική συνάντηση του Νοτιοκορεάτη προέδρου Γιουν με Ζελένσκι  
O Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους AP Photo/Pavel Golovkin

Στην Ουκρανία μετέβη ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη προκειμένου να συναντήσει τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ  Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση το προεδρικό γραφείο της Σεούλ.

Ο Γιουν Σουκ Γιολ βρίσκεται στην Ευρώπη καθώς παρέστη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και την Πολωνία, όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο Κίεβο και συζήτησε την διερεύνηση τρόπων για να υποστηρίξει τον αγώνα της χώρας κατά της ρωσικής εισβολής.

Ο Γιουν επισκέφθηκε την μαρτυρική Μπούτσα, έξω από το Κίεβο, όπου ρωσικά στρατεύματα φέρονται να διέπραξαν φρικαλέα εγκλήματα εναντίον αμάχων μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ιρπίν, κατοικημένη περιοχή που έχει πληγεί από πυραυλικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο Ζελένσκι, σύμφωνα με το γραφείο του.

Η Νότια Κορέα, σύμμαχος των ΗΠΑ και αναδυόμενος εξαγωγέας όπλων, αντιμετώπισε εκ νέου πιέσεις για την παροχή όπλων στην Ουκρανία, στις οποίες η κυβέρνηση του Γιουν έχει αντισταθεί προσφέροντας ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια, εν μέσω επιφυλάξεων λόγω της επιρροής της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ