ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Η Ουκρανία δεν κατάφερε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές»

Πούτιν: «Η Ουκρανία δεν κατάφερε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές»
Aleksey Babushkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ανεπιτυχή χαρακτήρισε την προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές με στόχο την «ανάκτηση εδαφών» ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε σημερινή του συνέντευξη του στη κρατική τηλεόραση ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε μεταξύ άλλων πως «όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο: «Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις».

Το σχόλιο Πούτιν έρχεται να συμπληρώσει τις δηλώσεις του Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή (15/7) παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

Η ουκρανική αντεπίθεση, καθοδηγούμενη από τη Δύση (από τον Ιούνιο) με την υποστήριξη των βαρέων όπλων, προχωρά αργά κατά των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία έχουν χρόνο να δημιουργήσουν ισχυρές άμυνες, ιδιαίτερα να ναρκοθετήσουν περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντική δύναμη πυρός για να σφυροκοπούν τις δυνάμεις του Κιέβου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ