Ζελένσκι: Το Κίεβο είναι έτοιμο να συνεχίσει τις εξαγωγές σιτηρών, χωρίς τη Ρωσία
Ανανεώθηκε:
Ετοιμο να συνεχίσει τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας είναι το Κίεβο παρά την ανακοίνωση της Μόσχας για το «ντε φάκτο» τέλος της συμφωνίας που επέτρεπε τις εξαγωγές.
«Δεν φοβόμαστε» δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την παύση της συμμετοχής της Ρωσίας στη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών.
«Ακόμη και χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον διάδρομο (για εξαγωγές) της Μαύρης Θάλασσας. Δεν φοβόμαστε», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας, Σέρχι Νικιφόροφ.
«Μας προσέγγισαν εταιρείες, πλοιοκτήτες. Είπαν ότι είναι έτοιμοι, αν η Ουκρανία τους επιτρέπει να φύγουν και η Τουρκία συνεχίσει να τους αφήνει να περάσουν, τότε όλοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να προμηθεύουν σιτηρά» συμπλήρωσε ο Ζελένσκι, ρίχνοντας το γάντι στον Ερντογάν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μισέλ: Κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη Συμφωνία των σιτηρών
Ουκρανία: Αποχωρεί η Ρωσία από την συμφωνία για τα σιτηρά
Στον «αέρα» η συμφωνία για τα σιτηρά και η παρουσία Πούτιν στη σύνοδο των BRICS
Ερντογάν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ - Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι
Ομηρία σε ζωντανή μετάδοση στη Λάρισα: Ο 50χρονος κατέγραφε τις στιγμές τρόμου κρατώντας τσεκούρι
19:07
Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι δικαστικοί προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
18:59
Διαψεύδει ο Ρούμπιο ότι υπήρξε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στην Αλάσκα
18:50
Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο - Στους 40 βαθμούς αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος
18:42