ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος Λονδίνου: Απαιτώ περισσότερη αυτονομία εδώ και τώρα

Δήμαρχος Λονδίνου: Απαιτώ περισσότερη αυτονομία εδώ και τώρα
REUTERS/ STEFAN WERMUTH

Το Λονδίνο πρέπει να προχωρήσει άμεσα προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη αυτονομία για να καθορίσει το μέλλον του, ανέφερε σήμερα ο Σαντικ Χαν, ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ.

“Το Λονδίνο πρέπει να είναι σε θέση να καθορίσει το μέλλον του μόνο του από εδώ και πέρα”, σημείωσε ο Χαν και πρόσθεσε: “Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε γρήγορα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτού δώσουμε περισσότερο έλεγχο στο Λονδίνο –πρέπει να γίνει τώρα”.

“Η ταχύτητα της εξόδου από την Ε.Ε. φαίνεται ότι θα αποφασιστεί στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο και όχι στο Λονδίνο”, σημείωσε και τόνισε πως “η Βρετανία πρέπει να παραμείνει τμήμα της ευρωπαϊκής ελεύθερης αγοράς”.

“Η παραμονή στην ελεύθερη αγορά πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε.”, είπε και συνέχισε: “Εκ μέρους όλων των Λονδρέζων απαιτώ περισσότερη αυτονομία για την πρωτεύουσα, αμέσως τώρα. Περισσότερη αυτονομία προκειμένου να προστατέψουμε την οικονομία του Λονδίνου από την αβεβαιότητα που βρίσκεται μπροστά μας, να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο που εμπορεύονται εδώ και να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας μας, τον πλούτο και την ευημερία”.

Κάνοντας αναφορά στην διαδικτυακή καμπάνια που απευθύνει έκκληση στους Λονδρέζους να κηρύξουν ανεξαρτησία, η οποία από την Παρασκευή έχει συγκεντρώσει 175.175 υπογραφές, ο Χαν ανέφερε: “Όσο και να μου αρέσει η ιδέα ενός Λονδίνου πόλης-κράτους, δεν μιλάω σοβαρά για ανεξαρτησία σήμερα. Δεν σκοπεύω να εγκαταστήσω σημεία ελέγχου στην Μ25”.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν ζητούσε “το Λονδίνο να λάβει μεγαλύτερο κομμάτι από την βρετανική πίτα”, παρά μόνο οι Λονδρέζοι “να λάβουν περισσότερο έλεγχο πάνω στο κομμάτι της πίτας που έχουμε ήδη”.

Τέλος, επιβεβαίωσε τους πολίτες στην υπόλοιπη Βρετανία ότι θα επωφεληθούν από κάτι τέτοιο, επειδή όπως είπε “όταν επιτυγχάνει το Λονδίνο, επιτυγχάνει και η υπόλοιπη χώρα. Και όταν αποτυγχάνουμε, αποτυγχάνει ολόκληρο το έθνος”.

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο σχόλιο της Ελισάβετ μετά το Brexit

Γιούνκερ: Γιατί είστε εδώ; Ρώτησε τους ευρωβουλευτές του UKIP (vid)

Μέρκελ: Δεν μπορεί η Βρετανία να κρατήσει μόνο αυτά που θέλει από την Ε.Ε.

Φάρατζ: Θέλουμε καλές σχέσεις με την Ε.Ε.

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Κάμερον κάν΄το όπως ο Τσίπρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ