Ελ Σαλβαδόρ: Σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ
Ανανεώθηκε:
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα ανοικτά των ακτών του Ελ Σαλβαδόρ στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 70 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετά κράτη της κεντρικής Αμερικής.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές στο ίδιο το Σαλβαδόρ, ενώ δεν εκτιμάται πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι, σύμφωνα με το σαλβαδοριανό υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τον Σαλβαδόρ Τσακόν, μέλος του σαλβαδοριανού κοινοβουλίου, οι αρχές κάνουν ελέγχους στην παραθαλάσσια πόλη Λα Λιμπερτάδ, κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Σαν Σαλβαδόρ, πάντως ούτε ο δήμος αυτός έχει ανακοινώσει θύματα ή ζημιές σε αυτό το στάδιο.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Νικαράγουα, στην Ονδούρα, στη Γουατεμάλα και στο Μπελίζ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στα κράτη αυτά.

Η χρονιά στην τηλεόραση: Οι 10 σειρές που καθόρισαν το 2025 στο παγκόσμιο streaming
14:59
Πώς έγινε η τραγωδία με τον 7χρονο στη Ροδόπη - Από ξυλόσομπα στο παιδικό δωμάτιο ξεκίνησε η φωτιά (vid&pics)
14:46
Πάτρα: Στο νοσοκομείο 14χρονος και 16χρονος λόγω μέθης - Χειροπέδες στους γονείς τους
14:33
Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών στο Φαρμακονήσι - Αγνοείται ανήλικη
14:21