Στις 20 Μαΐου 2024 ορίστηκε η δίκη Τραμπ για υπόθεση χειρισμού διαβαθμισμένων εγγράφων
Η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, θα ξεκινήσει στις 20 Μαΐου του επόμενου έτους, ανακοίνωσε σήμερα η δικαστίνα που έχει επιφορτιστεί με την υπόθεση.
Η δίκη θα ξεκινήσει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Φορτ Πιρς της Φλόριντα στις 20 Μαΐου 2024, δήλωσε η δικαστίνα Αϊλίν Κάνον.
Τριανταεπτά κατηγορίες έχουν απαγγελθεί κατά του Τραμπ στα μέσα Ιουνίου για την υπόθεση αυτή, μεταξύ των οποίων για «παράνομη παρακράτηση πληροφοριών που αφορούν την εθνική ασφάλεια», «παρακώλυση της δικαιοσύνης» και «ψευδορκία». Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μαϊάμι.
Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε μαζί του ολόκληρες κούτες με χιλιάδες έγγραφα, ορισμένα από τα οποία ήταν διαβαθμισμένα. Ένας νόμος του 1978 υποχρεώνει όλους τους Αμερικανούς προέδρους να παραδίδουν όλα τα e-mail, τις επιστολές και άλλα έγγραφα εργασίας τους στα Εθνικά Αρχεία.
Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να ξεκινήσει η δίκη τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι η δίκη πρέπει να γίνει μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, στις οποίες ο μεγιστάνας θα είναι υποψήφιος.
Συνεπώς, η δίκη θα διεξαχθεί εν μέσω της εκστρατείας των προκριματικών εσωκομματικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Θα επιστρέψει αρχαιότητες που ανήκουν στο Ισραήλ και φυλάσσονταν στην έπαυλή του
Ισχυρό προβάδισμα Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έναντι του ΝτεΣάντις
«Φοβόμασταν ότι ο πιλότος είχε αιχμαλωτιστεί και προσπαθούσε να μας στήσει σε ενέδρα» είπε ο Τραμπ
17:57
O ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΚΡΑΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ο Τραμπ έχει ανάγκη το τέλος του πολέμου»: Οι πολιτικές πιέσεις, το ΝΑΤΟ και η επόμενη μέρα
17:45
Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: Κινδύνεψαν επιβάτες όταν αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε ρέμα (pics)
17:33
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: Την Τρίτη χτυπάμε εργοστάσια ενέργειας στο Ιράν, αλλά τη Δευτέρα μπορεί να συμφωνήσουμε
17:30