ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Στους 22 ο αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση στη Μαχαράστρα          

Ινδία: Στους 22 ο αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση στη Μαχαράστρα           
AP Photo/Rafiq Maqbool

Συνεχώς μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών από την κατολίσθηση που χτύπησε τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης τον ορεινό οικισμό Ιρσαλουάντι, περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη Μουμπάι, στη δυτική Ινδία, ισοπεδώνοντας πολλά σπίτια και εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους.

Ο αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τους 22, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι πάνω από 100 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Υπολογίζεται ότι στον ορεινό οικισμό ζούσαν τουλάχιστον 225 άνθρωποι, όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του δυτικού κρατίδιου Μαχαράστρα, Ντεβέντρα Φαντνάβις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ινδικής τηλεόρασης περισσότεροι από 80 εγκατέλειψαν σώοι το χωριό, ενώ 21 διασώθηκαν από τα χαλάσματα.

AP Photo/Rafiq Maqbool)

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διακόπηκε γύρω στις 18:30 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδος) και θα συνεχιστεί το πρωί του Σαββάτου. Μόλις έξι πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούν περίπου 100 αγνοούμενους, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν κάτοικοι και εθελοντές, όπως μεταδίδει το πρακτρείο Xinhua.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους και του κινδύνου να σημειωθεί νέα κατολίσθηση, δεν χρησιμοποιούνται βαριά χωματουργικά μηχανήματα.

Στο μεταξύ αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις, αλλά όχι τόσο ισχυρές, ανέφερε ένας αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ