Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία δέχθηκε επίθεση με drone
Αποθήκη πυρομαχικών μπήκε στο στόχαστρο ουκρανικής επιδρομής με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη - καμικάζι στην Κριμαία.
Αυτό ανακοίνωσε ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της χερσονήσου, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.
«Στους αιθέρες της Κριμαίας καταρρίφθηκαν 11 εχθρικά drones από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας», ανέφερε μέσω Telegram ο Σεργκέι Αξιόνοφ, προσθέτοντας πως χτυπήθηκε «αποθήκη πυρομαχικών» στη Τζάνκοϊ και ότι συντρίμμια ενός από τα αεροσκάφη προκάλεσαν επίσης ζημιές σε σπίτι.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, για «λόγους ασφαλείας» η κίνηση των σιδηροδρόμων και των αυτοκινήτων ανεστάλη.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως «εξουδετερώθηκαν» δυο ουκρανικά UAVs στη Μόσχα, κάνοντας λόγο περί αποτροπής «τρομοκρατικής ενέργειας» του Κιέβου.
Οι δύο επιθέσεις καταγράφονται μια ημέρα αφού ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε πως οι δυνάμεις του θα προχωρούσαν σε «αντίποινα» για τα ρωσικά πλήγματα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο κέντρο της Οδησσού με δυο νεκρούς και περίπου δεκαπέντε τραυματίες, κατά τα οποία χτυπήθηκε μεταξύ άλλων ιστορικός ορθόδοξος καθεδρικός ναός.
ΕΛΑΣ: Επικίνδυνη η εμπλοκή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία
20:22
ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από το χαλάζι της Παρασκευής – Αποζημιώσεις στο 100%
20:08
Ένας νεκρός από πυρκαγιά στην Ισπανία - Εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο σε χαράδρα στη Βαλένθια
19:55
Ευχαριστίες από την Σ.Αραβία σε Δένδια για την κατάρριψη drone από τους ελληνικούς Patriot
19:42