ΚΟΣΜΟΣ

Οκλαχόμα: Θεματικό πάρκο αξίας 2 δισ. δολαρίων αναμένεται να προσελκύσει 5 εκατομμύρια επισκέπτες

Οκλαχόμα: Θεματικό πάρκο αξίας 2 δισ. δολαρίων αναμένεται να προσελκύσει 5 εκατομμύρια επισκέπτες
Η μακέτα του έργου COURTESY OF AMERICAN HEARTLAND THEME PARK AND RESORT

Ένα νέο πάρκο ψυχαγωγίας θα κατασκευαστεί στην βορειοανατολική Οκλαχόμα σε έκταση 1.000 στρεμμάτων.

Το «American Heartland Theme Park and Resort», αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να προσελκύσει περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της «Mansion Entertainment Group» της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.



Σημειώνεται ότι η ομάδα σχεδιασμού αποτελείται από περισσότερους από 20 πρώην κατασκευαστές πάρκων της Disney.

Το νέο πάρκο με θέμα τον αμερικανικό πολιτισμό και την κουλτούρα θα βρίσκεται έξω από τη πόλη Vinita και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα πάρκο τροχόσπιτων μεγάλης κλίμακας, ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων, ένα εσωτερικό υδάτινο πάρκο, λούνα παρκ και χώρους διασκέδασης και εστίασης. Ενώ υπόσχεται στους επισκέπτες «συναρπαστικές βόλτες, και συγκλονιστικά θεάματα» καθώς θα ανακαλύψουν τους έξι θεματικούς του χώρους σε ένα ταξίδι στην ιστορία των ΗΠΑ: Great Plains, Bayou Bay, Big Timber Falls, Stony Point Harbor, Liberty Village και Electropolis.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε την Οκλαχόμα την καρδιά των θεματικών πάρκων των ΗΠΑ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της American Heartland, Larry Wilhite.

Δίπλα στο θεματικό πάρκο θα βρίσκεται το Three Ponies RV Park and Campground, έκτασης 320 στρεμμάτων, το οποίο αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο κάμπινγκ στην κεντρική Αμερική.

Το πάρκο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και θα είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος με το «Magic Kingdom Ρark» της Φλόριντα και τη «Disneyland» στην Καλιφόρνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ