ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση του Μάρτιν Σουλτς για να αποτρέψει ομιλία πρώην εργαζομένου στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρέμβαση του Μάρτιν Σουλτς για να αποτρέψει ομιλία πρώην εργαζομένου στο Ευρωκοινοβούλιο
REUTERS / ERIC VIDAL

Σοβαρές κατηγορίες κατά του Μάρτιν Σουλτς εξαπέλυσε η Σουηδέζα, Σεσίλια Βίλκστρεμ, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Υπομνημάτων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico, η Βίλκστρεμ είχε προσκαλέσει τον Εμίλιο ντε Καπιτάνι, πρώην επικεφαλής της γραμματείας πολιτικών ελευθεριών του Κοινοβουλίου για να μιλήσει σε ακρόαση με θέμα τη «Διαφάνεια και την ελευθερία των πληροφοριών εντός των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Λίγο πριν την ακρόαση, όμως, έλαβε επιστολή από τον Μάρτιν Σουλτς στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι «θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου μετά την πρόταση της Επιτροπής σας».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν επέτρεψε τελικά την παρουσία του Ντε Καπιτάνι με την αιτιολογία ότι είχε μηνύσει το Ευρωκοινοβούλιο στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άρα «ενδεχομένως να υπήρχε στον λόγο του πιθανή προκατάληψη για την αξιοπιστία του Κοινοβουλίου».

«Ο πρόεδρος παρενέβη με τρόπο που είναι πρωτοφανής. Ουσιαστικά, ήταν σαν να έβαλε φιμωτρο στο πάνελ μας. Δεν είχε δικαίωμα ο κύριος Σουλτς να ακυρώσει αυτή την ομιλία», δήλωσε η Βίλκστρεμ, φανερά ενοχλημένη από την άκομψη παρέμβαση του Σουλτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ