Πούτιν: Η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία αλλά το Κίεβο αρνείται
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε σήμερα τη θέση της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτές.
Ο Πούτιν απαντούσε σε σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μάχαματ, που δήλωσε στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη ότι η Αφρικανική Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην ακεραιότητα και την κυριαρχία κρατών καθώς και στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων μέσω συμβιβασμού.
Το Κίεβο έχει δηλώσει ότι δεν έτοιμο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, ενόσω η Ρωσία, που πριν από 17 μήνες εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, έχει υπό τον έλεγχό της το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών.
Η Ρωσία έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι όποιες συνομιλίες πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν αυτές τις «νέες πραγματικότητες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διάταγμα Πούτιν: Στο Κρεμλίνο ο έλεγχος των ρωσικών θυγατρικών των Danone και Carlsberg
Πούτιν: «Η Ουκρανία δεν κατάφερε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές»
Κούβα: «Έχουν διακοπεί οι συνομιλίες με Ουάσινγκτον» - Ποια η μόνη εξαίρεση
17:01
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2026 - Άνοιξαν οι εγγραφές (vid)
16:53
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ εργάζεται στα «επόμενα βήματα» για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αρκτική
16:44
ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ: Οι ΗΠΑ αποφασίζουν για Ιράν: Οι «ισχυρές επιλογές» Τραμπ - «Έτοιμοι και για πόλεμο» απαντά η Τεχεράνη
16:41