ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Το Πεκίνο ελπίζει στη γαλλική βοήθεια για την σταθεροποίηση των σχέσεων με την ΕΕ  

Κίνα: Το Πεκίνο ελπίζει στη γαλλική βοήθεια για την σταθεροποίηση των σχέσεων με την ΕΕ  
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χε Λιφένγκ.στον 9ο Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Γαλλίας στο Πεκίνο AP Photo/Ng Han Guan)

Την ελπίδα πως η Γαλλία μπορεί «να σταθεροποιήσει τον τόνο» των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, εξέφρασε σήμερα, Σάββατο, 29/7, από το Πεκίνο, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Χε Λιφένγκ. απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν πως να εξισορροπήσουν την «αποκλιμάκωση» των κινδύνων και να συνεργαστούν με τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως.

Ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε απευθυνόμενος στον Γάλλο υπουργό των Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ ότι η Κίνα έχει τη βούληση εμβάθυνσης των σχέσεών της με τη Γαλλία, σε παραδοσιακούς τομείς συνεργασίας όπως, τα οικονομικά, οι επιστήμες και η καινοτομία στην τεχνολογία, καθώς οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συναντώνται για τον 9ο κύκλο του διμερούς Οικονομικού Διαλόγου.

«Ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα σταθεροποιήσει τον τόνο της φιλικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, στη διάρκεια της εναρκτήριας τοποθέτησης του κατά τις απογευματινές συζητήσεις στο Πεκίνο, προσθέτοντας ότι η Κίνα πιστεύει ότι οι διμερείς σχέσεις της με τη Γαλλία «έχουν μία καλή βάση».

Πιστοποίηση ελικοπτέρου - αεροσκάφους της Airbus

Παράλληλα ο Χε Λιφένγκ δήλωσε πως η Κίνα και η Γαλλία καλωσορίζουν την πρόσφατη διαδικασία πιστοποίησης ενός ελικοπτέρου και ενός αεροσκάφους της Airbus.

ΑP Photo/Mark Schiefelbein

Επέκταση των αδειών 5G της Huawei

Ο αξιωματούχος σχολίασε ότι το Πεκίνο βλέπει θετικά την απόφαση της Γαλλίας για την επέκταση των αδειών 5G της Huawei σε μερικές πόλεις.

Η Κίνα θα υποστηρίξει τον συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών της πολιτικής αεροπορίας για την αποκατάσταση της διασύνδεσης των πτήσεων αεροπορικών εταιριών μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Χε Λιφένγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ