ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε γέφυρα στην Κριμαία - Συνεχίζονται τα ρωσικά αντίποινα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταστράφηκε γέφυρα στην Κριμαία - Συνεχίζονται τα ρωσικά αντίποινα
Επίθεση σε γέφυρα στην Κριμαία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo, File

Μία γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την Ουκρανία καταστράφηκε μετά από ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα.

Πρόκειται για την γέφυρα Χόνχαρ στην Κριμαία όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον διορισμένο από την Μόσχα, ηγέτη της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Χερσώνας Βλαντίμιρ Σάλντο –επίσης διορισμένος από τη Μόσχα– ένας αγγλογαλλικός πύραυλος Storm-Shadow έπληξε τη γέφυρα, μία από τις τρεις οδικές διασυνδέσεις της Κριμαίας με την Ουκρανία. Ο Σάλντο δεν παρουσίασε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Και οι δύο αξιωματούχοι είπαν ότι η γέφυρα ήταν κλειστή για επισκευές.

Ο Σάλντο έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι βομβαρδίστηκε επίσης μια άλλη μικρή γέφυρα, στο στενό Τόνκι, που συνδέει την πόλη Χενίτσεσκ με το Αραμπάτ Σπιτ, στη βορειοανατολική ακτή της Κριμαίας, με τραυματία έναν οδηγό.

Δεν είναι σαφές αν έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε αυτήν τη γέφυρα. Ο Σάλντο πρόσθεσε ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου που περνούσε από τη γέφυρα και εφοδίαζε το Χενίτσεσκ υπέστη ζημιές, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φυσικό αέριο περίπου 20.000 άνθρωποι. Το Χενίτσεσκ είναι το προσωρινό διοικητικό κέντρο του τμήματος της Χερσώνας που ελέγχουν οι Ρώσοι.

Η Ουκρανία είχε προηγούμενα πλήξει την ίδια γέφυρα τον Ιούνιο, καθώς είναι ένα από τα μετρημένα στα δάκτυλα, σημεία διέλευσης μεταξύ της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.

Το νέο ουκρανικό πλήγμα έλαβε χώρα μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων από τους Ρώσους κατά ουκρανικών στόχων οι οποίοι έκαναν χρήση πυραύλων κρουζ και υπερηχητικών καθώς και ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ