ΚΟΣΜΟΣ

Τραυματική εμπειρία: Γυναίκα στο Τέξας τραυματίστηκε, όταν γεράκι της έριξε φίδι

Τραυματική εμπειρία: Γυναίκα στο Τέξας τραυματίστηκε, όταν γεράκι της έριξε φίδι
CBS/PEGGY JONES

Μια γυναίκα από το Τέξας δέχθηκε επίθεση από ένα γεράκι και ένα φίδι ταυτόχρονα, αφού το πουλί, έριξε κατά λάθος το φίδι πάνω της.

Το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στις 25 Ιουλίου στην πόλη Σιλσμπι του Τέξας, κοντά στα σύνορα με τη Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με το BBC, η Πέγκυ Τζόουνς, 64 ετών, κούρευε το γκαζόν του σπιτιού της, όταν ένα γεράκι που περνούσε από πάνω της, της έριξε ένα φίδι, ενώ στη συνέχεια, και προτού η γυναίκα προλάβει να αντιδράσει, το γεράκι κατέβηκε… θυμωμένο, προκειμένου να το ανακτήσει.

Ωστόσο, το φίδι είχε ήδη τυλιχτεί γύρω από το χέρι της και άρχισε να χτυπά το πρόσωπό της, ενώ την ίδια ώρα το πουλί έμπηγε τα νύχια του βαθιά στη σάρκα της. Από το τρομακτικό περιστατικό, η γυναίκα τραυματίστηκε, φέροντας κοψίματα και μώλωπες στο χέρι και το πρόσωπο.

«Καθώς προσπαθούσα να πετάξω το φίδι από το χέρι μου, αυτό τυλίχτηκε γύρω του και άρχισε να μου επιτίθεται στο πρόσωπο. Εγώ συνέχιζα τις προσπάθειες και εκείνο απλά κρεμόταν», είπε η Τζόουνς στο CBS News.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι το έριξε πάνω της κάποιο πουλί, το γεράκι εμφανίστηκε και άρχισε να της επιτίθεται.

«Το γεράκι εμφανίστηκε τόσο γρήγορα όσο και το φίδι. Άρπαξε το φίδι που ήταν τυλιγμένο γύρω από το μπράτσο μου και το τράβηξε σαν να επρόκειτο να το κουβαλήσει μακριά. Και όταν το έκανε, σήκωσε ψηλά και το χέρι μου. Το γεράκι κουβαλούσε το χέρι μου και το φίδι μαζί του», είπε η κυρία Τζόουνς.

Το γεράκι προσπάθησε να αποκολλήσει το φίδι από το σώμα της κυρίας Τζόουνς, μπήγοντας επανειλημμένα τα νύχια του στη γυναίκα. Μετά από πολλές προσπάθειες, τα κατάφερε να το τραβήξει, αφήνοντας τη γυναίκα με πολλαπλά τραύματα. Ο σύζυγός της την οδήγησε στο νοσοκομείο.

Η 64χρονη περιγράφοντας την τραυματική εμπειρία της, είπε ότι πίστευε πως θα πέθαινε και έκτοτε αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ζώντας στην αγροτική περιοχή του Τέξας, δεν είναι ξένη στις συναντήσεις με την άγρια ζωή.

«Έχω δει πραγματικά ένα γεράκι να μαζεύει ένα φίδι. Αυτό είναι κάτι που κάνουν, έτσι σκοτώνουν τη λεία τους», είπε.

Αλλά τώρα, σημείωσε, είναι κάτι που θα έχει πάντα στο μυαλό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ