Πύρινη κόλαση στο Μάουι της Χαβάης: Τεράστια πυρκαγιά καταστρέφει το νησί
Μια πύρινη κόλαση βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί Μάουι της Χαβάης, όπου κάποιοι κάτοικοι μάλιστα αναγκάστηκαν να πηδήξουν στα νερά του ωκεανού για να γλιτώσουν από τις φλόγες.
Όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες –ακόμα και οι γραμμές για τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης 911– έχουν πέσει στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, το οποίο μαστίζεται από τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν εξαιτίας του τυφώνα Ντόρα.
«Έχουν πέσει τα τηλέφωνα το 911. Τα νοσοκομεία στο Μάουι έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω του αριθμού των εγκαυματιών και των ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνήτρια της Χαβάης, Σίλβια Λιούκ.
Επιπλέον, περίπου 14.000 κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
Στην ιστορική πόλη της Lahaina, οι φλόγες «κατάπιαν» επιχειρήσεις στη Front Street, ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς δρόμους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορύφωση του καύσωνα στην Ισπανία - Χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους στην Πορτογαλία
Γαλλία: Εννιά νεκροί από φωτιά σε εξοχική κατοικία για ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες
Δένδιας: Η ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε δύο πυραύλους του Ιράν
12:12
Αχαΐα: Απειλούσε αστυνομικούς μέσα από βίντεο που ανέβαζε στα Social Media – Συνελήφθη με σιδηρολοστό και αλυσοπρίονο
12:03
Unesco: Σχεδόν 6 στις 10 χώρες παγκοσμίως απαγορεύουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία
11:48
Μητσοτάκης από Σύνοδο: Αναγκαία η ενεργοποίηση της ρήτρας για αμοιβαία συνδρομή της ΕΕ
11:38