ΚΟΣΜΟΣ

Χαβάη: Καναδοί τουρίστες ακύρωσαν τη Ρόδο λόγω φωτιάς και βρέθηκαν… πυρόπληκτοι στο Μάουι

Χαβάη: Καναδοί τουρίστες ακύρωσαν τη Ρόδο λόγω φωτιάς και βρέθηκαν… πυρόπληκτοι στο Μάουι
AP Photo/Rick Bowmer

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη νήσο Μάουι της Χαβάης των ΗΠΑ, όπου οι γιγαντιαίες φωτιές προκάλεσαν τον θάνατο 36 συνολικά ατόμων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Το νησιωτικό σύμπλεγμα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου πολλοί κάτοικοι και τουρίστες έτρεξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Μεταξύ όσων εκκενώνουν την περιοχή είναι και πολλοί τουρίστες: Ένα ζευγάρι Καναδών επέλεξε το Μάουι για τις διακοπές του αν και ο αρχικός προορισμός τους ήταν η Ρόδος. Βλέποντας όμως τις μεγάλες φωτιές που είχαν ξεσπάει τις προηγούμενες ημέρες στο Νησί των Ιπποτών, άλλαξαν τα πλάνα τους και επέλεξαν τη Χαβάη!

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται θυμίζουν την Κόλαση του Δάντη και πολλοί είναι οι τουρίστες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από το νησί.

Το ζευγάρι των Καναδών που βλέποντας τον πύρινο εφιάλτη που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό νησί, άλλαξε τα πλάνα του... τράβηξε για Χαβάη, αλλά ούτε εκεί βρήκε την ηρεμία του.

Δεν μπορούσαν όμως να φανταστούν ότι ο εφιάλτης τους θα ζωντάνευε στο Μάουι, από όπου αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν λόγω της πύρινης λαίλαπας που έχει κατακάψει την περιοχή.

«Ήταν να πάμε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, αλλά υπήρχαν πολλές πυρκαγιές. Κι έτσι δεν πήγαμε στην Ευρώπη λόγω των πυρκαγιών και ήρθαμε εδώ που υπάρχουν πάλι πυρκαγιές» ανέφερε ο Μάικ Μάγκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ