Βραβεία Emmy: Αναβάλλεται η απονομή λόγω της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων
Η τελετή απονομής των βραβείων Emmy, των «Όσκαρ» της αμερικανικής τηλεόρασης, αναβάλλεται για περίπου τέσσερις μήνες, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη 10 Αυγούστου.
Η απόφαση έρχεται μετά την απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, που έχει παραλύσει τον τομέα εδώ και περισσότερες από 100 ημέρες.
Η απονομή ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου αλλά μετατέθηκε για τα μέσα Ιανουαρίου 2024, ανακοίνωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Fox και η Ακαδημία της Τηλεόρασης, σε κοινή ανακοίνωσή τους.
«Η 75η τελετή των Βραβείων Emmy θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του καναλιού που αναμεταδίδει ζωντανά την τελετή.
Η τελετή, το σημαντικότερο «ραντεβού» του ραδιοτηλεοπτικού τομέα, είχε αναβληθεί για τελευταία φορά το 2001, λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία συμβιβαστική λύση μεταξύ των συνδικάτων των σεναριογράφων και των ηθοποιών με τα μεγάλα στούντιο. Ηθοποιοί και σεναριογράφοι ζητούν καλύτερες αμοιβές και να ρυθμιστεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κινηματογραφική βιομηχανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δράκοι, ζόμπι, Τζεντάι και «αποχαιρετισμοί» κυριάρχησαν στις υποψηφιότητες των Emmy
Unesco: Σχεδόν 6 στις 10 χώρες παγκοσμίως απαγορεύουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία
11:48
Μητσοτάκης από Σύνοδο: Αναγκαία η ενεργοποίηση της ρήτρας για αμοιβαία συνδρομή της ΕΕ
11:38
«Φωτιά» πήραν τα καύσιμα: Σε υψηλό 3ετίας το φυσικό αέριο - Έφτασε τα 117 δολάρια το πετρέλαιο
11:33
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - Ενεργειακός «εφιάλτης» με σφοδρά χτυπήματα σε Κατάρ και Κουβέιτ
11:30