ΚΟΣΜΟΣ

Χαβάη: 55 οι νεκροί από τις φωτιές - Ολόκληρες περιοχές χάθηκαν από το χάρτη

Χαβάη: 55 οι νεκροί από τις φωτιές - Ολόκληρες περιοχές χάθηκαν από το χάρτη
Σκηνικό απόλυτης καταστροφής στη Χαβάη Tiffany Kidder Winn via AP, File

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις πυρκαγιές στη Χαβάη την ώρα που παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων και χιλιάδες έχουν μείνει χωρίς στέγη.   

Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 55 νεκρούς με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός αριθμός θα είναι μεγαλύτερος. Δεκάδες άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα, εισέπνευσαν καπνό και υπέστησαν άλλους τραυματισμούς. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παραμένει σε εξέλιξη και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν εσπευσμένα το νησί, είτε πήγαν σε καταφύγια ή έφυγαν από αυτό.

«Καθώς οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται, 17 επιπλέον θάνατοι επιβεβαιώθηκαν σήμερα (σ.σ χθες) εν μέσω της ενεργής πυρκαγιάς στη Λαχάινα. Αυτό αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων στους 53 νεκρούς», τόνισαν οι αρχές της κομητείας Μάουι στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του αμερικανικού αρχιπελάγους Τζος Γκριν δήλωνε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι αναμένει πως ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει «πολύ» πιο βαρύς, πως ίσως ξεπεράσει τους 60 νεκρούς.

Περισσότερα από 1.700 κτήρια έχουν καταστραφεί ενώ η πόλη Λαχάινα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο έχει εξαφανιστεί από το χάρτη.

Ενώ η Χαβάη μετρά πληγές συγγενείς κατοίκων που ζούσαν στο νησί και ζουν στην ηπεριρωτική χώρα κατακλύζουν το διαδίκτυο με φωτογραφίες σε μία προσπάθεια να μάθουν νέα για την τύχη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ