Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικά προειδοποιητικά πυρά σε φορτηγό πλοίο
Ρωσικό πολεμικό πλοίο έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που κατευθυνόταν προς βορρά, για πρώτη φορά από την αποχώρηση της Μόσχας από την συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών τον περασμένο μήνα.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι το πλοίο περιπολίας Vasily Bykov έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά του πλοίου Sukru Okan, αφού ο πλοίαρχος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σταματήσει τον πλου και να δεχθεί επιθεώρηση.
Σύμφωνα με τη Ρωσία, το πλοίο κατευθυνόταν προς το ουκρανικό λιμάνι Ιζμαΐλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv, το πλοίο βρίσκεται κοντά στις βουλγαρικές ακτές και κατευθύνεται προς το ρουμανικό λιμάνι Σουλίνα.
Μετά τα προειδοποιητικά πυρά, ρωσικές δυνάμεις επιβιβάσθηκαν στο πλοίο με την βοήθεια ελικοπτέρου Ka-29, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Μετά την επιθεώρηση, το Sukru Okan συνέχισε την πορεία του προς το λιμάνι του Ιζμαΐλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Twitter ότι το περιστατικό συνιστά «σαφή παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας, πράξη πειρατείας και έγκλημα κατά μη πολεμικού πλοίου τρίτης χώρας στα ύδατα άλλων χωρών. Η Ουκρανία θα αντλήσει τα συμπεράσματα και θα επιλέξει την προσήκουσα απάντηση».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ουκρανία ανοίγει ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα
Κλούνεϊ σε Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη, θα ξεκινήσουμε στις επόμενες εκλογές»
23:07
Κυανόκρανοι του ΟΗΕ δέχθηκαν επίθεση από ισραηλινά πυρά στον Λίβανο
22:58
Πυκνό χιόνι και κρύο στην Ήπειρο: «Κόλλησαν» όσοι δεν οδηγούσαν με αντιολισθητικές (pics)
22:53
Η Ρωσία κατέλαβε 5.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους το 2025
22:45