Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Ανανεώθηκε:
Σε μια πρωτοφανή δήλωση φέρεται να προχώρησε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Στιαν Τζένσεν, διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, όσον αφορά το μέλλον της Ουκρανίας εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τη νορβηγική εφημερίδα «Verdens Gang», ο στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε την Τρίτη (15/08) ότι «η λύση μπορεί να είναι η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στη Συμμαχία. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί».
Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Τζένσεν φέρεται να είπε ότι «το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί.
«Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μία πιθανή λύση», διευκρίνισε.
SPONSORED
Μουσική, mixology και longevity στο επίκεντρο των καλύτερων resort experiences για τη σεζόν
09:30
Αγ. Ανάργυροι: Στο νοσοκομείο τα τρία παιδιά που ζούσαν σε τρώγλη - «Δεν προέκυψε κακοποίηση»
09:20
Eurovision 2026: Πώς ψήφισαν επιτροπές και κοινό το «Ferto» του Akyla
09:10
Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε να πίνουμε καφέ για δύο εβδομάδες
09:00