Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία παραχωρήσει εδάφη, θα χάσει το Κίεβο
O αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολίασε τις δηλώσεις του συνεργάτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σε μια ενδεχόμενη περίπτωση που παραχωρούσε εδάφη στη Ρωσία.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Μεντβέντεφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram, ότι «αν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο».
«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», συμπλήρωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από 17χρονο - Συνελήφθη ο νεαρός και οι γονείς του
13:50
«Σκληρό ροκ» στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτες αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
13:40
Επεισόδιο στον Πειραιά: Συνελήφθη 66χρονος - Eπιτέθηκε σε αστυνομικό επειδή του έκοψε πρόστιμο
13:38
Κορυδαλλός: Αστυνομική καταδίωξη για ληστεία κατά 69χρονου - Δύο συλλήψεις
13:31