ΗΠΑ: «Ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια»
Ανανεώθηκε:
Οι ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες σιτηρών της Ουκρανίας κατά μήκος του Δούναβη δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «αδιαφορεί» για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διπλωματία.
«Είναι απαράδεκτο. Ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ.
Έπειτα από αρκετές επιθέσεις στις αρχές Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός έβαλε ξανά στο στόχαστρό του τη χθεσινή νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, λιμενικές υποδομές στον Δούναβη, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
«Συνέπεια των εχθρικών πληγμάτων σε ένα από τα λιμάνια του Δούναβη: χτυπήθηκαν αποθήκες σιτηρών», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού Όλεγκ Κίπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης σήμερα την αναχώρηση του πρώτου εμπορικού φορτηγού πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού, αψηφώντας τη Ρωσία που απειλεί να βυθίσει τέτοια πλοία από τότε που αποχώρησε από τη συμφωνία η οποία επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.
Η Ουάσινγκτον καλεί τη Μόσχα να επιστρέψει «αμέσως» στη συμφωνία.
«Η αντίθεση είναι πολύ ξεκάθαρη. Οι Ουκρανοί εταίροι μας εμπνέουν τον κόσμο ενώ η Ρωσία κάνει τον κόσμο να λιμοκτονεί χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα ως όπλο», δήλωσε ο Βεντάντ Πατέλ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν τρία drones από τη Ρωσία - 10 χιλιάδες άμαχοι νεκροί από τον πόλεμο
Έντονη αντίδραση της Ουκρανίας στις δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ - «Είναι γελοίο»
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Το πρόγραμμα των εξετάσεων - Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους
13:55
Ένα μεσαιωνικό βιβλίο στη Ρώμη έκρυβε το παλαιότερο αγγλικό ποίημα
13:44
Γιατί ο πίνακας του Πικάσο που σόκαρε τον κόσμο πριν 100 χρόνια συνεχίζει να προκαλεί
13:33
Πάνω από 100 drones στη «μάχη» των πυρκαγιών φέτος - Πόσα θα διατεθούν σε κάθε περιοχή
13:22