Μεξικό: Ο τυφώνας «Χίλαρι» απειλεί τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια
Ανανεώθηκε:
Τυφώνας κατηγορίας 3 κινείται από χθες Πέμπτη κατά μήκος των ακτών του δυτικού Μεξικού, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), απειλώντας τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια και τις τουριστικές παραλίες της.
Ο τυφώνας, που βαφτίστηκε «Χίλαρι», βρίσκεται 715 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου, καλύπτει περίπου 22 χιλιόμετρα την ώρα και φέρνει ανέμους ταχύτητας ως και 195 χιλιομέτρων ανά ώρα, διευκρίνισε το NHC.
Ενδέχεται να πλήξει τις ακτές στην Μπάχα Καλιφόρνια ως τα τέλη της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί σήμερα στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στο δυτικό Μεξικό θα σημειωθούν σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες, προειδοποίησε εξάλλου η μεξικανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Η ομοσπονδιακή επιτροπή ηλεκτρισμού (CFE, δημόσιος φορέας) κινητοποίησε 800 ανθρώπους για να αντιμετωπιστούν «πιθανά προβλήματα εφοδιασμού» στη χερσόνησο. Οι τυφώνες είναι συνηθισμένοι στις μεξικανικές ακτές από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιαπωνία: Πλησιάζει ο τυφώνας Κάνουν - Εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν το νησί Οκινάουα
Τεράστια καταβόθρα απειλεί να «καταπιεί» το αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Βιρτζίνια
ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ χρωστάνε 260 εκατ. δολάρια - «Δεν μπορούν να αποχωρήσουν» υποστηρίζει ο επικεφαλής
22:10
Υπουργείο Εργασίας : Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας
22:00
ΗΠΑ: Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια
21:51
Τσίπρας: «Ζητείται μια ηθική επανάσταση στην Ελλάδα και ναι μπορούμε να την εγγυηθούμε» (vid)
21:42