Μεξικό: Ο τυφώνας «Χίλαρι» απειλεί τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια
Ανανεώθηκε:
Τυφώνας κατηγορίας 3 κινείται από χθες Πέμπτη κατά μήκος των ακτών του δυτικού Μεξικού, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), απειλώντας τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια και τις τουριστικές παραλίες της.
Ο τυφώνας, που βαφτίστηκε «Χίλαρι», βρίσκεται 715 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου, καλύπτει περίπου 22 χιλιόμετρα την ώρα και φέρνει ανέμους ταχύτητας ως και 195 χιλιομέτρων ανά ώρα, διευκρίνισε το NHC.
Ενδέχεται να πλήξει τις ακτές στην Μπάχα Καλιφόρνια ως τα τέλη της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί σήμερα στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στο δυτικό Μεξικό θα σημειωθούν σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες, προειδοποίησε εξάλλου η μεξικανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Η ομοσπονδιακή επιτροπή ηλεκτρισμού (CFE, δημόσιος φορέας) κινητοποίησε 800 ανθρώπους για να αντιμετωπιστούν «πιθανά προβλήματα εφοδιασμού» στη χερσόνησο. Οι τυφώνες είναι συνηθισμένοι στις μεξικανικές ακτές από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιαπωνία: Πλησιάζει ο τυφώνας Κάνουν - Εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν το νησί Οκινάουα
Τεράστια καταβόθρα απειλεί να «καταπιεί» το αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Βιρτζίνια
Amber Alert για την εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα
21:49
Υεμένη: Δυνάμεις που στηρίζονται από την Σαουδική Αραβία κατευθύνονται προς το Άντεν
21:47
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον ελέγχό τους ένα χωριό στην περιοχή Ζαπορίζια
21:35
ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος του Ντόναλντ Τραμπ
21:22