Γερμανία: Η πλειονότητα των πολιτών είναι δυσαρεστημένη με την ηγεσία του Σολτς
Ανανεώθηκε:
Η πλειονότητα των Γερμανών εμφανίζεται δυσαρεστημένη με την ηγεσία του καγκελαρίου Ολαφ Σολτς για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2021, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο τέλος μίας εβδομάδας έντασης στον κυβερνώντα τρικομματικό συνασσπισμό με θέμα τις δημόσιες δαπάνες.
Το 51% των ερωτηθέντων στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δικτύου ZDF δήλωσαν δυσαρεστημένοι, και μόνο το 43% δήλωσαν ικανοποιημένοι, με το έργο του καγκελαρίου ως επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών, των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών.
Την Τετάρτη, η κυβέρνηση Σολτς δεν κατόρθωσε να περάσει νόμο για εταιρικές φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, με το βέτο που άσκησε η υπουργός Οικογένειας των Πρασίνων που ζητά επιπλέον κονδύλια δισεκατομμυρίων για επιδόματα τέκνων.
Παρά το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, ο Ολαφ Σολτς παραμένει ο δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός στην Γερμανία μετά τον υπουργό Αμυνας Μπόρις Πιστόριους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην Αυστρία ο Σολτς - Στο τραπέζι το μεταναστευτικό
Όλαφ Σολτς για πόλεμο Ουκρανίας: «H Ρωσία πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει πάρει κακό δρόμο»
Το Μπαχρέιν καταδικάζει τις ιρανικές επιθέσεις - Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
08:05
Το TikTok Shop και στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου: Ανοίγει ο δρόμος για το social commerce
08:04
Βρέθηκε το μαθηματικό μοντέλο με το οποίο τα κουνούπια πετούν γύρω μας για να μας τσιμπήσουν
08:00
Βενεζουέλα: Θαύματα στα συντρίμμια - Η στιγμή που οι διασώστες ανασύρουν 11χρονο αγόρι, δείτε βίντεο
07:50