ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Στο πλευρό των πληγέντων στο Μάουι ο Μπάιντεν

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Στο πλευρό των πληγέντων στο Μάουι ο Μπάιντεν
Στη Χαβάη μεταβαίνει ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ. AP Photo/Evan Vucci

Στις πυρόπληκτες περιοχές του Μάουι στη Χαβάη θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 21/8, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάινεν.      

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ ο πρόεδρος Μπάιντεν θα διαβεβαιώσει τους κατοίκους της πόλης Λεχάινα ότι θα έχουν τον έλεγχο της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με την πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, θα επισκεφτούν την ιστορική πόλη της Χαβάης και να συναντηθούν με τα συνεργεία αντιμετώπισης καταστροφών που έφτασαν πρώτα στην περιοχή, με τοπικούς αξιωματούχους, αλλά και με θύματα, ώστε να ενημερωθούν ουσιαστικά και άμεσα για την πραγματική έκταση της καταστροφής, όπως δήλωσε η Κρίσγουελ στην εκπομπή του CNN «State Of The Union».

AP Photo/Rick Bowmer, File

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία, τα συνεργεία έρευνας συνεχίζουν μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους να ψάχνουν στα αποκαΐδια της Λαχάινα, ιστορικής πόλης του Μάουι. Στις ομάδες συμμετείχαν και ειδικοί που είχαν εργαστεί όταν έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σε αεροπορικά δυστυχήματα, προηγούμενες καταστροφικές πυρκαγιές...

Ο απολογισμός των θυμάτων των πυρκαγιών που σχεδόν έσβησαν από τον χάρτη πόλη στο νησί Μάουι έχει ξεπεράσει τους 110 νεκρούς, Το καθήκον παραμένει δυσχερές, καθώς πρέπει να εντοπιστούν και να αναγνωριστούν τα πτώματα στη Λαχάινα, που μέτραγε 12.000 κατοίκους πριν από την καταστροφή. Η αληθινή έκταση της τραγωδίας δεν θα αποκαλυφθεί νωρίτερα από τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ