ΚΟΣΜΟΣ

Έκτη νύχτα επιθέσεων ουκρανικών drones στη Μόσχα - Τρεις καταρρίψεις ανακοίνωσε η Ρωσία

Έκτη νύχτα επιθέσεων ουκρανικών drones στη Μόσχα - Τρεις καταρρίψεις ανακοίνωσε η Ρωσία
Επίθεση ουκρανικών drones σε κτήριο στη Μόσχα AP

Τρία ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατέρριψε στη Μόσχα και στην περιφέρειά της, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/8).

«Απόψε, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε drone στην περιοχή Μοχάσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας. Δεύτερο drone έπληξε κτήριο υπό κατασκευή στο Σίτι της Μόσχας», ανέφερε ο δήμαρχος Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Να σημειωθεί πως, οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν για έκτη συνεχόμενη νύχτα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του έκανε λόγο περί κατάρριψης τριών ουκρανικών drones.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πως ακούστηκε έκρηξη στην επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας και ότι υψώθηκε καπνός. Ο τομέα αυτός απέχει πέντε χιλιόμετρα από το Κρεμλίνο.

Τα κυριότερα αεροδρόμια της Μόσχας ανέστειλαν τις προγραμματισμένες πτήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι ουκρανικές επιδρομές με UAVs και USVs στη ρωσική επικράτεια έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Στο στόχαστρο μπαίνουν πιο συχνά η Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, και η χερσόνησος της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη του Ιουλίου την ικανοποίησή του που ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ