ΚΟΣΜΟΣ

«Σιγά μην είναι ο Τραμπ 98 κιλά»: Αμόκ στις ΗΠΑ με το πόσο... ζυγίζει ο πρώην πρόεδρος  

«Σιγά μην είναι ο Τραμπ 98 κιλά»: Αμόκ στις ΗΠΑ με το πόσο... ζυγίζει ο πρώην πρόεδρος   
https://www.cnn.gr/kosmos/story/379030/ta-20-lepta-tou-donalnt-tramp-sti-fylaki-i-fotografia-sto-twi

Το νούμερο ένα trend στα social media τις τελευταίες μέρες είναι… τα κιλά του πρώην πλανητάρχη!

Όχι γιατί αποφάσισαν ξαφνικά οι αμερικανοί να ζυγίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά γιατί δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της Ατλάντα ο ποινικός φάκελος του πρώην προέδρου:

Ύψος 1,90 μ., βάρος 98 κιλά, χρώμα μαλλιών ξανθό του χαλκού. Αριθμός μητρώου P01135809. Όνομα Ντόναλντ Τραμπ. Ηλικία 77 ετών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον «φακελωμένος» όπως κάθε άλλος υπόλογος που διώκεται από τη δικαιοσύνη: Υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης για την απελευθέρωσή του υπό όρους, σε φυλακή της κομητείας Φούλτον στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει και η φωτογραφία κράτησης που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Φούλτον.

(Fulton County Sheriff’s Office via AP)

Αν και αυτή η διαδικασία συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, στο μυαλό πολλών Αμερικανών ένα άλλο ερώτημα τριγυρίζει: Ζυγίζει όντως ο Ντόναλντ Τραμπ 98 κιλά; Πολλοί Αμερικανοί αμφιβάλλουν για αυτό, ειδικά από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος απέφυγε να ανέβει στη ζυγαριά του σερίφη!

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες που ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι ζυγίζουν 98 κιλά αντέδρασαν δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του εαυτού τους και φαίνονται πολύ πιο λεπτοί από τον μεγιστάνα! Κάποιοι λένε ότι το πραγματικό του βάρος είναι μάλλον πιο κοντά στα 115 ή 120 κιλά.

Στις τρεις προηγούμενες παραπομπές του στα ποινικά δικαστήρια ο Τραμπ είχε καταφέρει να ξεφύγει απ' αυτό το υποτιμητικό τελετουργικό, όμως ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος κατηγορείται ότι επιχείρησε να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, δεν μπόρεσε τελικά να το αποφύγει. Ωστόσο, είχε λάβει την άδεια να παράσχει ο ίδιος τα ανθρωπομετρικά του στοιχεία: Ύψος 1,90 μ., βάρος συγκεκριμένα 97,5 κιλά.

Απογοήτευση για τους χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου που τις τελευταίες ημέρες έκαναν προβλέψεις και στοιχημάτιζαν επί της... ετυμηγορίας που θα έδειχνε η ζυγαριά της δικαιοσύνης, αναγκαστικά αξιόπιστη. Μετά την απογοήτευση ήρθε η δυσπιστία.

«Αν ο Ντόναλντ Τραμπ ζυγίζει 98 κιλά, όπως λέει στον φάκελό του στη φυλακή, τότε εγώ βγήκα ραντεβού με τη Χάλι Μπέρι», είπε ειρωνικά ο Μπάκαρι Σέλερς, Δημοκρατικός πρώην βουλευτής από τη Νότια Καρολίνα.

Το MSNBC μετέδωσε μια συλλογή με ολόσωμες φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και πρόσωπα του αθλητισμού ανάλογου ύψους και βάρους. Σε αυτές τις φωτογραφίες συγκρίνεται ο Τραμπ μεταξύ άλλων με παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου όπως ο Τομ Μπρέιντι (ύψος 1,93 μ, βάρος 102 κιλά) και ο Λαμάρ Τζάκσον (ύψος 1,88 μ, βάρος 98 κιλά, ακόμα και με τον πυγμάχο Μοχάμεντ 'Αλι (ύψος 1,91 μ, βάρος 97 κιλά).

Τον Ιανουάριο του 2018, ο γιατρός του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο τότε πρόεδρος είχε ύψος ακριβώς 1,90 μ. και ζύγιζε 108 κιλά. Αυτό έβαλε τον δείκτη μάζας σώματος του στο 29,9, ακριβώς κάτω από το όριο της παχυσαρκίας (30). Από τότε πολλοί είχαν εκφράσει αμφιβολίες. Και μεταξύ άλλων: Αν αληθεύει το σωματικό βάρος που δήλωσε ο Τραμπ, αυτό θα σήμαινε ότι ο πρώην πρόεδρος, που σπάνια εμφανίζεται να αθλείται και που του αρέσουν τα χάμπουργκερ και τα αναψυκτικά, έχασε από τότε πάνω από 10 κιλά.

Οπως έχει γράψει πάντως και παλιότερα στο twitter, «κανείς δεν παχαίνει πίνοντας diet coke»!

AP Photo/Lynne Sladky

ΔΗΜΟΦΙΛΗ