ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Ενθαρρύνει τους κατοίκους εξωτερικού να επιστρέψουν στη χώρα

Βουλγαρία: Ενθαρρύνει τους κατοίκους εξωτερικού να επιστρέψουν στη χώρα
AP Photo/Visar Kryeziu

Το υπουργείο Οικονομίας είναι το πρώτο θεσμικό όργανο που συμμετέχει στην πλατφόρμα Bulgaria Wants You (Η Βουλγαρία σε θέλει), η οποία υποστηρίζει τους Βούλγαρους που ζουν στο εξωτερικό και έχουν αποκτήσει υψηλού επιπέδου επαγγελματικά προσόντα εκεί για να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη Βουλγαρία.

Αυτή την ανακοίνωση έκανε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου με την ευκαιρία της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Μπόγκνταν Μπογκντάνοφ και του προέδρου του Κινήματος για τον Εθνικό Σκοπό Αντρέι Αρνάουντοφ.

Οι δυο άνδρες ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη σύμπραξης του υπουργείου και του Κινήματος.

Ο Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι ένα από τα βασικά καθήκοντα είναι η κατάρτιση των Βούλγαρων που έχουν μόρφωση και προσόντα.«Η Βουλγαρία αναπτύσσεται και έχει εξαιρετικές προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και αυξημένες επενδύσεις, αλλά ένα βασικό θέμα επί του παρόντος είναι πώς να λύσουμε αποτελεσματικά και έγκαιρα το δημογραφικό πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να θέσουμε μια εθνική προτεραιότητα γύρω από την οποία μπορούμε να ενωθούμε και να έχουμε έναν φιλόδοξο στόχο, ο οποίος θα αντανακλά σε όλους τους τομείς», τόνισε.

Όπως δήλωσε, η εφαρμογή διαφανούς και ανοιχτής πολιτικής και η κατάρτιση ατόμων με μόρφωση και εμπειρία στη διοίκηση είναι μια από τις κύριες προτεραιότητες του υπουργείου του και ως εκ τούτου η ένταξη του υπουργείου στην πλατφόρμα αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Πρόσθεσε ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο στην πρόσληψη υποψηφίων στο υπουργείο, στις εμπορικές αντιπροσωπείες της Βουλγαρίας στο εξωτερικό και στις κρατικές επιχειρήσεις που υπάγονται στο υπουργείο.

Οι δυο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι το υπουργείο και οι εκπρόσωποί του θα συμμετάσχουν σε διάφορες πρωτοβουλίες, όπως τα Φόρουμ Καριέρας που διοργανώνει η πλατφόρμα Bulgaria Wants You για τους Βούλγαρους στη χώρα και στο εξωτερικό.

Το πρώτο από αυτά θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στη Βιέννη. Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν θέσεις εργασίας για άτομα με προσόντα στα οποία θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν τους μελλοντικούς εργοδότες τους, να επιλέξουν το νέο τους χώρο εργασίας και τις ευκαιρίες ανάπτυξης στη Βουλγαρία.

Η πλατφόρμα Bulgaria Wants You παρέχει επικαιροποιημένες πληροφορίες για την ποιότητα ζωής και το κοινωνικό περιβάλλον ανά πόλη και περιοχή και δημιουργεί έναν σύνδεσμο μεταξύ των επιχειρήσεων και των Βουλγάρων στη χώρα και σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ευκαιρίες εργασίας στη Βουλγαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ