ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Επίθεση χάκερ ερευνά η Μητροπολιτική Αστυνομία – Σε κίνδυνο τα δεδομένα 47.000 υπαλλήλων

Λονδίνο: Επίθεση χάκερ ερευνά η Μητροπολιτική Αστυνομία – Σε κίνδυνο τα δεδομένα 47.000 υπαλλήλων
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου διερευνά το ενδεχόμενο να έχουν κλαπεί ονόματα, φωτογραφίες, βαθμοί και θέσεις υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στην κατασκευαστική εταιρεία των καρτών προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», άγνωστοι «χάκαραν» την εταιρεία που παράγει τις κάρτες προσωπικού των υπαλλήλων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος ειδοποιήθηκαν άμεσα για το σοβαρό για το ενδεχόμενο να έχουν πέσει στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή συμμοριών τα ονόματα, οι φωτογραφίες, οι βαθμοί και οι σταθμοί υπηρεσίας 47.000 αστυνομικών

Η Σκότλαντ Γιάρντ από την πλευρά της διευκρίνισε ότι οι ερευνητές συνεργάζονται με την εταιρεία για να εξετάσουν αν υπήρξε κάποιο κενό ασφαλείας.

AP Photo/Alberto Pezzali

Σύμφωνα με εκπρόσωπo της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δεν είναι γνωστό πότε σημειώθηκε η κυβερνοεπίθεση ούτε ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από αυτή. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν είχε στη διάθεσή της προσωπικές πληροφορίες των εργαζομένων, όπως διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικούς αριθμούς ή οικονομικά στοιχεία.

Για την Ομοσπονδία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που εκπροσωπεί περισσότερους από 30.000 αστυνομικούς, αυτό το κενό ασφαλείας θα προκαλέσει «απίστευτη ανησυχία και οργή» στους αστυνομικούς. «Πρόκειται για μια απίστευτη παραβίαση ασφαλείας που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», τόνισε ο Ρικ Πράιορ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές εβδομάδες αφού η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας παραδέχθηκε ότι από λάθος δημοσίευσε τα στοιχεία σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της -περίπου 10.000 αστυνομικών και άλλων εργαζομένων- , μεταξύ των οποίων το επώνυμο και τα πρώτα γράμματα του ονόματός τους, ο βαθμός τους ή ακόμη και η μονάδα στην οποία εργάζονται.

Η αστυνομία του Νόρφολκ και Σάφολκ παραδέχθηκε λίγο αργότερα ότι από λάθος διέρρευσε πληροφορίες για περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, ανάμεσά τους θύματα και μάρτυρες εγκλημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ