ΚΟΣΜΟΣ

Καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική ζητάει η Μέρκελ

Καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική ζητάει η Μέρκελ
REUTERS/Stefanie Loos

«Καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική» ζητάει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα που έθεσε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι πρέπει «να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και καλύτεροι στους εξής τομείς: ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας, αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων».

«Πρέπει εν τέλει να γίνουμε καλύτεροι σε ό,τι αφορά τις παροχές για τη νεολαία» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, με το βλέμμα στα υψηλά ποσοστά ανεργίας σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ε.Ε. πρέπει να είναι «πραγματικά καλή» στην έρευνα και την ανάπτυξη και να είναι «η πλέον ανταγωνιστική και η περισσότερο βασιζόμενη στη Γνώση ήπειρος στον κόσμο» σημείωσε.

«Σήμερα δεν ισχύει, αλλά θα πρέπει και πάλι να έχουμε αυτή την αξίωση από τον εαυτό μας» πρόσθεσε η Καγκελάριος και επεσήμανε ότι αυτά τα θέματα θα συζητηθούν διεξοδικά στην έκτακτη άτυπη Σύνοδο των «27» τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα.

Η κυρία Μέρκελ αανφέρθηκε ακόμη στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, στην οποία θα συμμετάσχει την Δευτέρα στο Παρίσι, μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τις ηγεσίες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την οποία, όπως λέει, θα ανακοινωθεί η δημιουργία «Εργαστηρίου για τη Νεολαία», προκειμένου να προωθηθεί η προσέγγιση των νέων αυτών των χωρών μεταξύ τους αλλά και με την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ