Γάλλος τουρίστας συνελήφθη στη Σαρδηνία όταν προσπάθησε «κλέψει» 41 κιλά βότσαλα
Ένας Γάλλος τουρίστας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να φύγει από τη Σαρδηνία, έχοντας στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του 41 κιλά βότσαλα και πέτρες που συνέλεξε παράνομα από μια παραλία, ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη 29/08 οι Αρχές.
Ιταλοί τελωνειακοί σταμάτησαν τον άνδρα προτού αυτός επιβιβαστεί σε πλοίο που συνδέει το Πόρτο Τόρες (βορειοδυτική Σαρδηνία) με τη Νίκαια (νοτιοανατολική Γαλλία).
«Είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του 41 κιλά βότσαλα και πέτρες από την παραλία Λαμπιάνου, τα οποία κατασχέθηκαν και θα επιστρέψουν στην παραλία», ανέφεραν οι τελωνειακές Αρχές σε ανακοίνωσή τους.
Η Σαρδηνία είναι γνωστή για τις παρθένες παραλίες της με λευκή άμμο – που θεωρείται τόσο πολύτιμη ώστε οι περιφερειακές Αρχές ψήφισαν νόμο το 2017 απαγορεύοντας σε τουρίστες να τη συλλέγουν και να την παίρνουν μαζί τους.
Η λήψη, η κατοχή ή η πώληση άμμου, βότσαλων, πετρών ή κοχυλιών που συλλέγονται στη Σαρδηνία χωρίς άδεια τιμωρείται με πρόστιμο που κυμαίνεται από 500 έως 3.000 ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρουβιάλες: Συνεχίζεται η κατακραυγή για το φιλί στην Ερμόσο - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους
Από 1η Απριλίου στα νοικοκυριά το «πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος
00:30
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57
Κολομβία: Το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών σταματά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας λόγω Τραμπ
23:47
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
23:37