ΚΟΣΜΟΣ

Ρουβιάλες: Συνεχίζεται η κατακραυγή για το φιλί στην Ερμόσο - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Ρουβιάλες: Συνεχίζεται η κατακραυγή για το φιλί στην Ερμόσο - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους
Στους δρόμους της Ισπανίας χιλιάδες γυναίκες κατά του Λουίς Ρουβιάλες AP/Andrea Comas

Στους δρόμους της Ισπανίας έχουν βγει χιλιάδες γυναίκες αλλά και άνδρες, για να διαδηλώσουν κατά του Λούις Ρουμπιάλες στον απόηχο του σκανδάλου που ξέσπασε από το φιλί του στην Τζένι Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Οι διαδηλωτές ζητούν την οριστική απομάκρυνση του, αίτημα που στήριξαν και οι 19 περιφερειακές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

Όλος ο πολιτικός κόσμος, από δικαστές και εισαγγελείς μέχρι τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, καταδίκασαν το γεγονός, αναφέροντας πως από το περιστατικό αυτό, η εικόνα του ισπανικού ποδοσφαίρου, αμαυρώθηκε και πως η «κατάχρηση εξουσίας και η σεξουαλική επίθεση» απασχολεί για πρώτη φορά την Ισπανία.

Το θέμα έφτασε μέχρι τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με τον εκπρόσωπο τύπου Στέφαν Ντουζαρίκ να κάνει λόγο για κρίσιμο θέμα σεξισμού στον αθλητισμό.

Το πειθαρχικό της FIFA τον έπαυσε για τρεις μήνες, και πλέον ελέγχονται οι αποδοχές ανδρών και γυναικών και ο νόμος της ισότητας μπαίνει σε λειτουργία. Παράλληλα αν η Ερμόσο τον καταγγείλει εντός 15 ημερών, τότε θα δικαστεί για σεξουαλική επίθεση.

Στη γενέτειρά του δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν να τον στηρίξουν έξω από την εκκλησία, στην οποία έχει κλειστεί η μητέρα του από το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ξεκίνησε και απεργία πείνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ