ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατ. δολαρίων

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατ. δολαρίων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν (AP Photo/Alex Brandon)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 29/08 ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό το νέο πακέτο περιλαμβάνει πρόσθετο εξοπλισμό εκκαθάρισης ναρκών, πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας, πυρομαχικά για το πυροβολικό αλλά και περισσότερα από 3 εκατομμύρια φυσίγγια για όπλα μικρού διαμετρήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν επίσης την Ουκρανία με «ανταλλακτικά για ασθενοφόρα, καθώς και υπηρεσίες, εκπαίδευση και μεταφορά προσωπικού», είπε ο Μπλίνκεν.

«Αυτό το πακέτο όπλων και εξοπλισμού, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, προορίζεται για την Ουκρανία», είπε.

«Η Ρωσία ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και θα μπορούσε να τον τερματίσει ανά πάσα στιγμή αποσύροντας τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και σταματώντας τις βάναυσες επιθέσεις της», είπε ο Μπλίνκεν. «Μέχρι να συμβεί αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι μας θα μείνουν ενωμένοι με την Ουκρανία, για όσο χρόνο χρειαστεί», πρόσθεσε.

Λεκός Οίκος για θάνατο Πριγκόζιν

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι το Κρεμλίνο ευθύνεται για τον θάνατο του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε ένα μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κηδεύτηκε στην Αγία Πετρούπολη σε κλειστό κύκλο.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το Κρεμλίνο έχει μακρά ιστορία στις δολοφονίες αντιπάλων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ