ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Εξηγήσεις τώρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Εξηγήσεις τώρα για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σοβαρές ενστάσεις εκφράσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ.Σπίρτζη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο αρμόδιος Επίτροπος. Γκ. Έντινκερ, αφήνει να εννοηθεί με επιστολή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή» πως η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Κομισιόν ζητά άμεσα εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση καθώς οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η επιχειρειται να χειραγωγηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea και δεν αποκλείεται να οργανώνεται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης οδηγούν στο να ωφεληθεί η κρατική τηλεόραση. Την ίδια στιγμή πάντως ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και εκτίμησε ότι το ΣτΕ θα απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ