Κίνα: Μείωση φορολογίας σε όσους μεγαλώνουν παιδιά ή φροντίζουν ηλικιωμένους
Το Πεκίνο αποφάσισε να μειώσει της φορολογία σε εκείνους που μεγαλώνουν παιδιά ή υποστηρίζουν ηλικιωμένους, σύμφωνα με εγκύκλιο του Κρατικού Συμβουλίου που διανεμήθηκε χθες Πέμπτη (31/8).
Με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023, ο φόρος εισοδήματος για γονείς που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών θα μειωθεί κατά 2.000 γιουάν (253,54 ευρώ) μηνιαίως για κάθε παιδί, έναντι του σημερινού επιπέδου μείωσης των 1.000 γιουάν (126,77 ευρώ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο.
Για την εκπαίδευση των παιδιών, συνολικό ποσό 2.000 γιουάν (253,54 ευρώ) θα αφαιρείται κάθε μήνα από το φορολογητέο εισόδημα των γονέων για κάθε παιδί, διπλασιάζοντας το εφαρμοζόμενο σήμερα, επίπεδο μείωσης του φόρου εισοδήματος.
Για όσους φροντίζουν ηλικιωμένους, συνολικό ποσό 3.000 γιουάν (380,31 ευρώ) θα αφαιρείται μηνιαίως από το φορολογητέο εισόδημα τους, αν ο φορολογούμενος ή η φορολογούμενη, είναι το μοναδικό παιδί του ηλικιωμένου γονέα.
Φορολογούμενοι που έχουν περισσότερα αδέρφια, θα έχουν την επιλογή να μοιράζονται μεταξύ τους, το ποσό της φορολογικής μείωσης.
Ποια νοικοκυριά δικαιούνται Vouchers για ψώνια σε σούπερ μάρκετ - Πώς λειτουργεί
02:00
Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από τον Απρίλιο
01:00
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα - Οι επόμενες αργίες του 2026
00:30
Ζελένσκι: «Είχα προειδοποιήσει τον Τραμπ για τον Γ' Παγκόσμιο πόλεμο - Η Ρωσία στηρίζει το Ιράν»
23:56