ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κύπρο ο Νετανιάχου για την τριμερή σύνοδο κορυφής με Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη

Στην Κύπρο ο Νετανιάχου για την τριμερή σύνοδο κορυφής με Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη
O Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου AP Photo/Petros Karadjias

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη από σήμερα Κυριακή (3/9) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεναμίν Νετανιάχου ο οποίος μαζί με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συμμετάσχει αύριο (4/9) στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Ο Νετανιάχου έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως σημειώνει το sigmalive.com να τον ευχαριστεί για την βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ στην κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο εδώ και πέντε χρόνια και η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πριν από έξι μήνες, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτό είναι «μια ξεκάθαρη ένδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στην σχέση μας, την στρατηγική συνεργασία δύο δημοκρατιών της Ανατολικής Μεσογείου που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».

Σημείωσε ότι προσδοκά στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, αναφέροντας ότι χρειάζεται να προκύψουν κι άλλα παραδοτέα, ειδικά στην ενέργεια. «Χάρηκα που άκουσα τα σχόλιά σου πριν την αναχώρησή σου για την Κύπρο και προσδοκώ στις συζητήσεις μας και φυσικά, αύριο, με τον Κυριάκο (Μητσοτάκη), στην τριμερή», είπε, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι η ένατη τριμερής συνάντηση, από όταν ξεκίνησαν πριν οκτώ χρόνια.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, λέγοντας ότι η φιλία ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή και γίνεται ακόμα πιο δυνατή με τον καιρό.

«Από τότε που ξεκινήσαμε αυτή τη σχέση, την τριμερή συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου, έχουμε τόσα πολλά οφέλη και αναμένουμε άλλα τόσα», σημείωσε, αναφέροντας, ενδεικτικά, τους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων, του εμπορίου ψηλής τεχνολογίας, της ασφάλειας και άλλα, ενώ αναφέρθηκε και στην τριμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για συνεργασία.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο (4/9) θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Στις 10:00 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στις 10:35 ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής και με το πέρας οι τρεις ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ