ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Αραβία: Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά έξω από το προξενείο των ΗΠΑ

Σ. Αραβία: Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά έξω από το προξενείο των ΗΠΑ
REUTERS/Ibraheem Abu Mustafat

Έκρηξη σημειώθηκε έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Τζέντα, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ο βομβιστής στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από ένα τέμενος απέναντι από το προξενείο και λίγο αργότερα τέθηκε σε λειτουργία ο πυροδοτικός μηχανισμός. Δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά του τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού μέσου Sabq να δείχνει τη σορό ενός άνδρα που κείτονταν δίπλα από ένα ταξί.

Μάρτυρας στην περιοχή είπε στο Reuters ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις ασφαλείας και ότι υπερίπτανται ελικόπτερα, αλλά ότι κανένας από τους αστυνομικούς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τί συνέβη.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών δήλωσε ότι η αμερικανική διπλωματία έχει ενημερωθεί για την έκρηξη στην Τζέντα και ότι συνεργάζεται με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ