ΚΟΣΜΟΣ

Π. Βαλασόπουλος: Ο Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι ο δικός του δρόμος είναι ο σωστός

Π. Βαλασόπουλος: Ο Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι ο δικός του δρόμος είναι ο σωστός
REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Το ερώτημα που μπαίνει ξανά στο τραπέζι με αφορμή τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ είναι λιγότερη ή περισσότερη λιτότητα.

Ο Παντελής Βαλασόπουλος, δημοσιογράφος στο Βερολίνο, μιλά στο CNN Greece για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που προκάλεσε ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

«Με μία επικοινωνιακή αντεπίθεση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι και πάλι ο δικός του δρόμος είναι ο σωστός για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, δηλαδή ο δρόμος της αυστηρή δημοσιονομικής πειθαρχίας», λέει ο Παντελής Βαλασόπουλος.

Αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο δημοσιογράφος τονίζει:

«Μέχρι στιγμής η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν έχει πάρει θέση. Θα πρέπει να υπολογίσουμε όμως ότι μάλλον κλείνει προς τη μεριά του κ. Σόιμπλε. Όμως και ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ και ο κ. Γκάμπριελ έχουν πει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει τον μέχρι τώρα δρόμο και ότι οι αλλαγές είναι αναγκαίες. Βέβαια, ο καθένας έχει μία διαφορετική συνταγή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ