ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά - Ξεκινά έρευνα για την παραπομπή του

Μπάιντεν: Καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά - Ξεκινά έρευνα για την παραπομπή του
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν AP Photo/Evan Vucci

Επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν διέταξε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι μετά τις «καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση και διαφθορά».

Σημειώνεται πως, οι έρευνες θα εστιάσουν στην περίοδο από την ανάληψη του ελέγχου της Βουλής από τους Ρεπουμπλικανούς τον Ιανουάριο, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεντρωθεί συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος του Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το BBC.

Φως στην υπόθεση εκτιμάται πως θα ρίξει η έρευνα των επιχειρηματικών συναλλαγών του γιου του προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν και στη γνώση του Μπάιντεν για τις δραστηριότητες του γιου του.

Σε μια σύντομη δήλωση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ο Μακάρθι ανέφερε ότι υπάρχουν «σοβαρές και αξιόπιστες» καταγγελίες σχετικά με τη στάση του προέδρου.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί παραπέμπουν σε μια κουλτούρα διαφθοράς», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να καταδικάσει την απόφαση του Μακάρθι, καθώς σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ίαν Σαμς σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε: «Οι Ρεπουμπλικάνοι ερευνούν τον Πρόεδρο εδώ και εννέα μήνες και δεν έχουν βρει ενοχοποιητικά στοιχεία».

Υπενθυμίζεται πως, ο Χάντερ Μπάιντεν βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα για φορολογικές υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ