Λιβύη: Πάνω από 5.000 νεκροί από την κακοκαιρία - Φόβοι ότι ο δραματικός απολογισμός θα διπλασιαστεί
Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντέρνα, από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Λιβύη, με τοπικούς αξιωματούχους να εκφράζουν σήμερα φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως και να διπλασιαστεί.
Ο υπουργός της ανατολικής διοίκησης της Λιβύης Χίσεμ Αμπού Σκιουάτ, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν καταγραφεί επίσημα 5.300 θάνατοι ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι και διπλάσιος.
Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι «η θάλασσα ξεβράζει συνέχεια σορούς» ενώ εκτίμησε πως θα χρειαστούν δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή της πόλης Derna, που ισοπεδώθηκε από τη βιβλική κακοκαιρία.
«Ο ΔΟΜ και οι συνεργάτες του στέλνουν αμέσως προϊόντα πρώτης ανάγκης πλην τροφίμων, φάρμακα, εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης καθώς και προσωπικό στις πληγείσες περιοχές», τόνισε.
Παράλληλα ο ΔΟΜ, ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Ντέρνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λιβυή: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί - Φόβοι για τουλάχιστον 10.000 αγνοούμενους
Η κακοκαιρία Daniel ισοπέδωσε τη Λιβύη – Πάνω από 2.000 νεκροί, 10.000 αγνοούμενοι
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00
«Το΄στρωσε» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από Αράχωβα, Ιωάννινα, Ναυπακτία
10:58
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42