ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ρωσία ο Λουκασένκο για συνάντηση με τον Πούτιν

Στη Ρωσία ο Λουκασένκο για συνάντηση με τον Πούτιν
O Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε παλαιότερη συνάντηση Alexander Demianchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Στη Ρωσία ταξιδεύει την Παρασκευή (15/9) ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την είδηση της συνάντησης αυτής, που έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά από τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Κατά την συνάντησή τους οι δύο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες για θέματα της «διεθνούς ημερήσιας διάταξης και περιφερειακά ζητήματα» πρόσθεσε το Belta.

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες υιοθέτησαν την Τετάρτη ψήφισμα που ζητά από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη της Λευκορωσίας.

Το ευρωκοινοβούλιο έχει κατηγορήσει τον Λουκασένκο ότι είναι συνεργός εγκλημάτων πολέμου λόγω της στήριξης στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει το σχετικό ψήφισμα ο ηγέτης της Λευκορωσίας έχει βοηθήσει τον αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας και έτσι φέρει ευθύνη για τις καταστροφές και τον όλεθρο στην Ουκρανία.

Κατηγορεί, επίσης, τη χώρα ότι έπαιξε ρόλο στην βίαιη απομάκρυνση παιδιών από την Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ