Μεταναστευτικό: Στη Λαμπεντούζα φον ντερ Λάιεν και Μελόνι - Πολίτες σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή
Ανανεώθηκε:
Το κέντρο υποδοχής προσφύγων και την προβλήτα του λιμανιού της Λαμπεντούζα επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής (17/9) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.
Πρόκειται για μια επίσκεψη η οποία γίνεται κατόπιν έκκλησης της Ιταλίδας πρωθυπουργού για αυτοψία στο νησί και που – από πλευράς της Μελόνι – έχει διπλό στόχο. Εγχώρια, προσθέτει «νερό στο κρασί» της πολιτικής διαμάχης, εφόσον η Λέγκα μίλησε για αποτυχία του διπλωματικού σχεδίου της Ιταλίδας πρωθυπουργού στη Βόρειο Αφρική, ενώ ο πρώην ΥΠΕΣ, Ματέο Σαλβίνι μίλησε για ενδεχόμενη χρήση του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Σε διεθνές επίπεδο, η Μελόνι απαιτεί μια «συλλογική απάντηση» της ΕΕ σε ένα πρόβλημα που αφορά τα Νότια σύνορά της. Όλα αυτά, ενώ σήμερα στην Ποντίντα, στην επαρχία του Μπέργκαμο, θα γίνει η ετήσια συνάντηση του κόμματος Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και όπου αναμένεται και η Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, Σαλβίνι και Λεπέν θα επιβεβαιώσουν «εθνικιστική» γραμμή τους ενόψει των ευρωεκλογών του 2024.
Ωστόσο, η επίσκεψη αυτή βρέθηκε ενώπιον αντιδράσεων, καθώς, ομάδα πολιτών σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή των Μελόνι και φον ντερ Λάιεν και η Ιταλίδα πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «κάνουμε ότι είναι δυνατόν».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεταναστευτικό: Στην Λαμπεντούζα την Κυριακή η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Ιταλία: Νεογέννητο εντοπίστηκε νεκρό σε βάρκα με μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα
Η ασφάλεια Ευρώπης και Ουκρανίας κυριάρχησαν στο τετ α τετ των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Βρετανίας
22:27
Ρεκόρ στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης: Μικτές τάσεις στη Wall Street, εν αναμονή συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν
22:15
Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον γγ του ΝΑΤΟ περισσότερη βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα
22:03
Στις φλόγες κτήριο στη Νέα Υόρκη ύστερα από έκρηξη - Πέντε τραυματίες, δύο σοβαρά
21:51