Βρετανία: Συναγερμός για έντονα καιρικά φαινόμενα - Ερχονται δυνατές πλημμύρες και χαλάζι
Ανανεώθηκε:
Καταιγίδες έπληξαν την Κυριακή, 17/9, δεκάδες περιοχές τη Βρετανία, ιδιαίτερα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Δεκάδες δρόμοι πλημμύρισαν παρασύροντας και παγιδεύοντας αυτοκίνητα, ενώ έκλεισε το αεροδρόμιο του Έξετερ, όπως μεταδίδει ο Independent.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία Met Office έρχονται ακόμη πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, με προβλέψεις για βροχές που αντιστοιχούν στο νερό μισού μήνα μέσα σε μία ώρα: Αναμένονται 30-40 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία μόνο ώρα σήμερα - όγκος ισοδύναμος με σχεδόν το μέσο όρο του Σεπτεμβρίου που είναι στα 55-60 χιλιοστά.
Χάος έχει προκληθεί στις μετακινήσεις με βίντεο από τα social media να δείχνουν πολίτες να στέκονται στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Ντέβον βουτηγμένοι στο νερό μέχρι τον αστράγαλο.
Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Έξετερ ακυρώνονται.
Η Met Office προειδοποιεί για αστραπές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους που θα πλήξουν πολλές περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας και της Νότιας Ουαλίας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 18/9.
Παρόμοια προειδοποίηση έχει εκδοθεί και για το Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και ανατολική Αγγλία και τα East Midlands μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας 18/9.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λιβύη: Στους 11.300 οι νεκροί της κακοκαιρίας Daniel
Τεράστια διαρροή μεθανίου στη Βρετανία εντοπίστηκε από το διάστημα
Βρετανία: Κεραυνός χτύπησε σε καμινάδα σπιτιού και γκρέμισε ολόκληρο τοίχο (Vid)
Βρετανία: Κατέγραψε την θερμότερη ημέρα από την αρχή του χρόνου
Πυροσβεστική: Υψηλός κίνδυνος φωτιάς αύριο Παρασκευή (4/09) σε πέντε περιφέρειες της χώρας
15:08
Φωτιά στο Πετροχώρι Ξάνθης - Επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα
15:04
Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο - Έβγαλαν καραμπίνα σε αστυνομικό
14:58
Συνελήφθη 34χρονος Τούρκος στην Αθήνα - Καταζητούνταν από την Ιντερπόλ
14:56