ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Ενώπιον της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Εύα Καϊλή: Ενώπιον της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η Εύα Καϊλή ΙΝΤΙΜΕ

Στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την υπόθεση που αφορά πιθανή απάτη σε σχέση με τις βουλευτικές της αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών της κατέθεσε την Τρίτη (19/9) η Εύα Καϊλή.

Η ακρόαση της στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αφορά την υπόθεση που κίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τον περασμένο Δεκέμβρη, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της Ε.Ε. σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.

Σύμφωνα με τη διαδικασία της επιτροπής νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, η ακρόαση της κας Καϊλή έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου μισή ώρα.

Σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, περί τα τέλη Οκτώβρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση, ή μη, της ασυλίας της Εύας Καϊλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με ψηφοφορία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση, ουδεμία σχέση έχει με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ο δικηγόρος της κας Καϊλή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Σπύρος Παππάς, ήταν παρών στη σημερινή ακρόαση και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συζητήθηκε το αίτημα της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή, όσον αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με το Qatargate». Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι τέτοιου είδους θέματα, αφορούν θέματα διοικητικής φύσεως και όχι θέματα ποινικού δικαίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ